Home

Combaterea roitului la albine

Roitul albinelor: cum apare si cum il gestiona

Combaterea roirii naturale Revista Ferm

Înmultirea prin mutatie simpla se aplica la familiile la care a aparut deja instinctul de roire, constituind totodata si un mijloc de combatere a roitului natural si ca urmare a aplicarii, productia de miere creste cu 30,3% fata de familiile neinmultite. În sudul tarii, aceasta inmultire se executa dupa culesul de salcam, iar in Transilvania. Iernatul la albine. 10-12-2019 Albine. In verile tarzii si la inceputul toamnei, colonia de albine se apropie din ce in ce mai mult de linistea iernii, de perioada de crestere a puietului. Trantorii nu mai sunt de folos coloniei si sunt eliminati ca un balast inutil. Trecerea de la albinele de vara la cele de iarna se realizeaza incetul cu incetul Este o metoda expusa de Ioan Stancu si care are drept scop inmultirea familiilor de albine prin dublarea efectivului, valorificand superior culesurile, in paralel cu combaterea acarianului Varroa. Imediat ce s-a terminat recoltarea de miere la culesul de salcam , se procedeaza la impartirea familiilor de albine in doua unitati biologice

In vederea prevenirii roitului se recurge la 3 -4 zile de la aplicarea magazinului la un control amanuntit al familiei de albine si se distrug toate botcile. Dupa alte 3-4 zile se scoate matca din familie sau se omoara si se repeta operatiunea de distrugere a botcilor, astfel ca familia ramane orfana 5.2.3 Prevenirea și combaterea frigurilor roitului De la început trebuie să precizăm că înstinctul de roire naturală apare la albine ca o necesitate biologică, ca o supunere a lor la una din cele mai importante legi ale naturii: perpetuarea speciei. Dar, roirea naturală prezintă și o serie de dezavantaje ca INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE - pentru toți începătorii. 18.06.2013 19:48. Stiinta si practica apicola au demonstrat faptul ca roitul este un fenomen biologic natural care corespunde unei necesitati biologice menite sa contribuie la conservarea si perpetuarea speciei. In apicultura moderna roitul natural nu este dorit iar conceptia unor.

Combaterea bolii. Combaterea cea mai eficace constă în stimularea schimbării albinelor, pentru ca albinele bătrâne infestate să dis­pară mai repede. La amibiază ca şi la nosemoză, dezinfecţia fagurilor este o măsură importantă. Chiştii amibiali pot fi distruşi ca şi în cazul sporilor nosema printr-un tratament cu acid acetic 6.2.1 Controlul general al familiilor de albine, stării lor de sănătate și prevenirea și combaterea frigurilor roitului Este evidentă necesitatea unei estimări a stării de dezvoltare și de sănătate a tuturor familiilor de albine din stupină în vederea pregătirii cât mai bine pentru următoarele culesuri ce se vor declanșa - cert - în laborator prin examinarea a 30 - 50 albine vii, muribunde sau moarte; - difereniat - față de amoebioză, intoxicații acute și paralizii virale. Răspândirea de la colonie la colonie. Ca şi la alte boli, ciuperca puietului văros poate pătrunde din exterior în colonie prin rătăcire sau prin furtişag Nu exista acest risc la soiurile de albine care tin cont de marimea populatiei in raport cu cantitatea de puiet. La Buckfast s-ar putea sa apara aceasta problema insa. cirsti rus - mures (2014-01-08 11:46:43 La amplasarea stupinei trebuie să se îndeplinească anumite condiţii de loc şi spaţiu. Întrucât raza zborului unei albine este de 2-3 kilometri în jurul stupinei, se recomandă ca stupinele să fie amplasate la o distanţă de 3 kilometri. Într-o stupină, sau vatră cum se mai numeşte, nu trebuie înghesuite mai mult de 30 de familii.

Îngrijirea albinelor în timpul verii > REVISTA LUMEA SATULU

Calendarul apicultorului: lucrari obligatorii in stupina pentru luna mai. Luna mai, mult asteptata de catre toti apicultorii, poate aduce, in functie de o serie de factori, primele rezultate ale muncii albinelor, rezultate care se vor reflecta in buzunarele fiecarui apicultor Prima specie infloreste cam la 15-25 zile fata de salcam, durata medie de inflorire este de aproximativ 2-3 saptamani, iar durata totala pentru toate cele trei specii este de 30 de zile. Cea mai buna productie de miere se obtine de la teiul argintiu (950 - 1200 kg/ha), teiul cu frunza mare oferind o productie de 800-1000kg, iar teiul pucios. 7. Inmultirea familiilor de albine - Roirea naturala - Pregatirea de roire - Introducerea roiului in stup - Ingrijirea roiurilor - Roirea artificiala - Roiuri la pachet - Formarea roiurilor pe 3-4-6 rame - Roirea prin divizarea unei famili intrate in frigurile roitului - Roiuri timpurii - Formarea de roiuri cu matci iernate in afara ghemului 8

Stimularea cu sirop de zahăr Da sau Nu _ la albine

Prevenirea frigurilor roitului este cea de-a treia interventie strict necesarã în familia de albine . Frigurile roitului se manifestã la începutul verii când familia depãseste 2,5 kg de albine ( 1 interval = 150 - 200 g albine ) cãrora le lipseste un cules suficient de puternic sau o cantitate suficientã de puiet pentru crestere. -adjuvant in combaterea varozei Iata citeva avantaje in favoarea utilizarii serbetului fata de sirop;-are o valoare energetica foarte mare,continutul de apa foarte mic ,sub 5%,restul de 95% este substanta activa. Usor de administrat,se dezlipeste folia de pe o parte si se pune deasupra ramelor sub podisor iar albinele au acces usor la ea

La început trebuie cercetate toate stupinele. în continuare toţi apicultorii care nu au aplicat tratamentul, sau care i-au aplicat greşit vor fi lămuriţi. La nevoie ii se poate acorda ajutor la combaterea bolii, dar nimeni nu trebuie să fíe constrâns să aplice o anumită metodă de tratament, poate chiar una medicamentoasă Prin roirea naturala a familiilor de albine se intelege actiunea prin care matca,o parte din albine si trantori parasesc stupul si dau nastere la un roi natural.In functie de ordinea in care ies din stup roiurile se impart in:roiuri primare,care se caracterizeaza prin aceea ca albinele parasesc stupul cu matca varstnica si roiuri secundare si.

Inmultirea albinelor: cum se face eficient si sigu

Tu cum iti inmultesti familiile de albine? M-am gandit ca daca suntem la jumatea lui februarie nu mai este mult si vine primavara si sunt sigur ca vrei sa iti maresti efectivul de stupi asa ca daca nu ai idee sau nu sti decat vag cum se face ti-am scris mai jos 6 metode simple despre cum sa iti inmultesti familiile de albine Atentie sporita la combaterea roitului, acum este perioada cea mai importanta in aceasta privinta. IUNIE. Se Albine Miere Albina Stupi Stupari Bani Secrete Discutii Apicultura Fonduri Europene Nerambursabil Castiga Criza PTC Plateste Usor Online Castiguri Modele Stupi Miere de vanzare Forumul Apicultorilor Faze Tari Sa radem Comedie Seriale. Stuparul - (2012-03-11 11:18:19) Startovitul poate incepe sa fie administrat o data cu primele administrari de sirop de zahar pentru stimulare. In perioada cand la amiaz se incalzeste destul de mult ca albinele sa iasa la zbor se poate administra sirop de stimulare cu Startovit

In jurul orei 15, spre marea mea surprindere in stupina totul intrase in normal. Nici urma de albine hoate. Pentru orice eventualitate am mai lasat gratia 3 zile la urdinise. Totul a fost in continuare normal. De atunci aceste gratii le-am folosit in cateva randuri in stupina mea. Nu lipsesc nici din bagajul dus la pastoral Metoda de inlocuire a matcii - Intr-un stup gol,pus in spatele celui caruia voim sa-i dam o matca noua,se pun toate ramele acestuia cu tot ce se gaseste pe ele in afara de matca.Aceasta este omorata sau se foloseste in vreun nucleu.Se distrug toate botcile pe care albinele le-ar fi facut eventual pe aceste rame.Stupul cu rame se tine descoperit circa o ora si se acopera cu tifon sau plasa. La sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, după eclozionarea totală a puietului, la o temperatură de 12-14ºC, se face ultimul tratament cu Varachet-Forte. Primele semne ale bolii. Dacă în colonia dvs. de albine apar următoarele semne, ar trebui să începeţi degrabă tratamentul pentru Varroa Familia de albine Detalii 28 Noiembrie 2007 In familia de albine se gasesc: matca, albinele lucratoare si trantorii.. Albinele lucratoare: Numarul acestora este variabil,osciland de la 10000 in perioada de iarna,pana la 40000-80000 in vara.A u talia mai mica(12-14 mm), o greutate de aprox. 100mg si aripile sunt de aceeasi lungime cu abdomenul.In fapt lucratoarele sunt femele cu organele de.

Intretinerea familiilor de albine în perioada de roir

3.Medopip nozepima;ambalat la punga de 0,5kg.Contine zahar pudra cu sirop de invertire pentu a nu uza albina ,cu iod si iodura de potasiu care contribuie ,prin efectul sau fungicid,la combaterea nosemozei dar si la aparitia puietului varos.Nu contine antibiotic,deci nu afecteaza mierea Au fost dor 10 grade si umiditate crescuta , daca vine o zi cu soare sigur va aduce polen de la alun La albine această însuşire face excepţie - dintr-o femelă născându-se un mascul - această formă fiind numită arhenotocă. Chiar şi din ouăle de mătci, atunci când sunt nefecundate, se vor naşte tot trântori. Odată declanşate frigurile roitului, pe marginile Propolisul poate fi folosit al combaterea tuberculozei, la. La albine aceasta insusire face exceptie In cazul in care colonia de albine a intrat deja in frigurile roitului si nu se doreste inmultirea sau compromiterea culesului, cea mai buna metoda poate fi folosit la combaterea tuberculozei, la inlaturarea infectiilor, la cicatrizarea.

Caniculă: Află Mai Multe Despre Îngrijirea Albinelor Vara

 1. • Întărirea familiilor nou formate pe seama puietului căpăcit din familiile puternice, predispuse a intra in frigurile roitului. • Controlul permanent privitor la puterea familiei de albine cât şi verificarea stării de sănătate a fiecărei familii de albine în parte, luând totodată măsuri pentru combaterea bolilor şi.
 2. e 18 stupi) poate ma pot si ne pot spune mai mult
 3. salut sunt ionel ,si eu am patit la fel ca tine ,cu un stup bezmetic .in cearca metoda asta ,ia ramele cu albine unifical cu un stup mai slab ,numai cind afar sunt 15 ,16 grade ,cind albina zboara .punel in spatele diaframei si lasele o gaura sa se trag la stupu cu matca .dar inainte ia o ceapa si freaco pe rame sasi piarda mirosu ,de la.
 4. Scribd est le plus grand site social de lecture et publication au monde
 5. - Dezvoltarea familiilor de albine, dupa iesirea din iarna - Pregatirea pentru cules, si valorificarea culesului de primavara - Ingrijirea familiilor de albine, in timpul verii - Valorificarea culesului de vara, prevenirea si combaterea roitului - Stuparitul pastoral. 6. Intretinerea si exploatarea familiilor de albine in stupii orizontal
Zwalczanie chorób pszczelich - PORTAL PAsiekI michałów

In familia de baza,la 8 zile de la capacirea primei botci,iese intaia matca tanara.Intentia ei este sa omoare matcile care nu au eclozionat din botci,reusind lucrul acesta daca este lasata de albine.Daca familia ramane in frigurile roitului,albinele nu lasa matca tanara sa-si omoare suratele,iar in a 9-a zi de la iesirea primului roi,iese al. 10-Apidiagnoza. Apidiagnoza. Familiile de albine se află acum, în luna solstiţiului de vară - cireşar, în apogeul sau aproape de apogeul puterii lor, ceea ce înseamnă că stupii sunt puternici datorită numărului mare de albine care îi populează. Activitatea de depunere a ouălor de către matcă atinge sau ar trebui să atingă. ROIURI DE ALBINE LA PACHET - FORMARE SI INSTALARE Printre metodele de inmultire a familiilor de albine, exista o metoda care se detaseaza net prin avantajele aduse. Metoda este... | Вступай в группу Albinele si Mierea в Одноклассника

Inmultirea naturala a albinelor - Roiul de albin

Principiul de baza de la care s-a pornit in abordarea lucrarilor experimentale a fost acela ca micii apicultori,in calitatea lor de stupari amatori isi pot ingriji familiile de albine in timpul lor liber,de regula duminica.In aceasta idee,lucrarile de ingrijire a familiilor de albine din lotul experimental s-au defalcat in 12-14 vizite la un. Calendarul apicultorului pentru luna iunie! 5 iunie 2021 Cotidianul Agricol Actualitate, Agroalimentar, Eco, Sanatate. Luna iunie, luna solstiţiului de vară este şi luna în care, albinele ca şi natura, interdependente de altfel, ating apogeul dezvoltării lor

Luna mai in apicultura. A cincia lună calendaristică florar se caracterizează printru-un climat schimbător, dar şi prin creşterea temperaturii care trezeşte la viaţă întreaga natură ce apare decorată în zeci de culori. Pe seama albinelor tinere crescute în lunile martie, aprilie şi începutul lunii mai, familiile de albine. familiilor de albine, inainte de transport, li se va cerceta stadiul lor, alcatuirea stupilor, dar si analizarea posibilitatii folosirii culesului, moment in care va avea loc si o echipare potrivita. Albinele slabe sau cu boli nu vor mai fi duse la pastoral

Video: Cum Inmultim Familiile De Albine - Stuparitu

Noutati in bolile virale la albine conf

Intretinerea albinelor în perioada culesulu

 1. a Eu iam dus acum citeva zile la rapita si azi la 2 stupi am gasit botci. delucru leam dat au constuit 2rame la pomi si una la rapita .ramelenu sunt blocate cu miere ,reginele au urcat si in cat cu toate ca in loc de 10 rame.
 2. Calendarul apicultorului aferent lunii mai. 7 mai 2021 Cotidianul Agricol Actualitate, Agroalimentar, Eco, Sanatate. miere-salcam. Luna mai, mult aşteptată de către toti apicultorii, poate aduce, în funcţie de o serie de factori, primele rezultate ale muncii albinelor, rezultate care se vor reflecta în buzunarele fiecărui apicultor
 3. Cusca tip Zander. Cusca Zander (vezi Catalog apicol reper 1408) va fi asigurata cu hrana de buna calitate (serbet din zahar pudra si miere de salcam) si totdeauna cu 5-7 albine insotitoare foarte tinere (3-10 zile), luate de obicei din familia pornitoare
 4. Academia.edu is a platform for academics to share research papers
 5. Mătcile le-am obținut de la o familie pe care am forțat-o să intre în frigurile roitului în luna aprilie, și de la care am prelevat botci căpăcite pentru roiii nou formați. Prin metoda aceasta, cred că reduc timpul de a avea o matcă pentru noua familie, cât și riscul ce apare ca matca (împerechiată sau nu) să nu fie acceptată

Ca exemplificare, dl Mario Vogel din Austria, care are în jur de 1.000 familii de albine, face stupărit pastoral cu deplasări de circa 75 km la polifloră și 200 km la mană pe 30 de vetre pe locații cu contracte de închiriere, pentru care plătește anual 5.000 de euro. În Elveția numărul de vetre ale unei exploatații apicole este. Daca respectati aceste reguli aveti sanse destul de mici sa fiti intepati de albine. Desi nu este dovedit stiintific, veninul de albine are proprietati curative. Totusi, exista oameni care sunt alergici la albine si pot face soc anafilactic. De aceea este bine sa stiti daca aveti sau nu alergie la albine inainte de a va apuca de apicultura. 11 Aceasta pagina cuprinde tot felul de sfaturi utile stuparului icepator sau avansat. Nu exista un anume criteriu de ordonare a subiectelor expuse,singura noastra grija fiind aceea de a prelua sfaturi corecte,care au fost expuse in publicatiile de specialitate din Romania sau din lume.Acesta sectiune a site-ului,este in continua dezvoltare,pe masura ce fluxul de informatii o sa creasca Ingrijirea roiurilor Dupa ce am format roiurile trebuie sa ne canalizam eforturile in doua directii:una este aceea de asigurare a puterii acestora iar a doua de asigurare a rezervelor de hrana.Pana la intrarea in iarna toate trebuie sa aiba cel putin 0,8-1kg albine si in faguri rezerve de miere de 10-12 kg.In vederea ajungerii la acest.

Acasă la albine cu ALBEENA #BEHAPPY — Read My Mind

INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE - pentru toți începători

Botcile formate de albine în perioada frigurilor roitului pot fi folosite la obţinerea mătcilor tinere.Astfel, pe măsura formării botcilor şi ajungerii lor la maturitate, acestea sunt tăiate cu o bucată de fagure cu o zi sau douăînainte de eclozionarea mătcii (botcile mature, din care mătcile trebuie să eclozioneze în curând se. Apidiagnoza A cincea lună calendaristică florar se caracterizează printru-un climat schimbător, dar şi prin creşterea temperaturii care trezeşte la viaţă întreaga natură ce apare decorată în zeci de culori. Pe seama albinelor tinere crescute în lunile martie, aprilie şi începutul lunii mai, familiile de albine s-au dezvoltat şi dispun de întregul potenţial productiv pentru.

bolile albinelor - Tratamente apicol

 1. Pag. 2 / 39 CURS DE APICULTURA Prin alegerea stupilor, trebuie sa asiguram la albine conditii de viata cat mai apropiate de cele din natura. Productia de miere, pastura, polen, ceara, propolis, depinde in mare masura si de tipul de echipament apicol folosit, cat si de calitatea acestuia
 2. Desigur, la ce altceva ne puteam gandi? E clar ca albinele au cea mai activa perioada in aceste momente, iar de aceea, noi am ales cele mai importante lucrari de care trebuie sa tineti cont, dvs. ca apicultor de seama. Chiar daca, tot in acelasi interval au loc si culesul: salcâmilor II si III, teiul, coriandrul, muştarul, facelia, rapiţa de.
 3. Abonează-te la acest feed RSS. Marți, 29 Iunie 2021 14:30 Produse montane în magazinul cooperativei, la Sibiu Cooperativa Agricolă Montană din Mărginimea Sibiului a deschis primul său magazin cu produse proprii, atestate pe schema de calitate PRODUS MONTAN, în orașul Sibiu - Piața Rahova. Opt membri ai Cooperativei Agricole.
 4. Pretul la care se vinde o rama de albine variaza intre 30 si 50 ron, functie de sezon, numarul de albine sau calitatea si cantitatea de puiet prezenta. Asadar puteti cumpara un roi pe 4-5 rame la 150-250 RON sau o familie de 8-10 rame la 300-500 RON

Puietul Văros - Tratamente apicol

Se vor trimite cel putin 50 de albine la Laboratorul de analiza; spatiul necesar pentru cresterea in continuare a puietului si astfel se previne aparitia prematura a frigurilor roitului la familii puternice si se intaresc totodata familiile slabe. Folosirea ramelor claditoare pe langa ca aduce un plus de ceara ajuta la combaterea. La albine s-a reuşit numai artificializarea parţial cel de-a] doilea sistem având un efect deosebii in combaterea frigurilor roitului şi stimularea clădirii fagurilor artificiali. Pentru a împiedica ridicarea mâteii in corpul pentru miere, sub acesta se montează o gratie despărţitoare:. La fa.miliile de albine intrate in frigurile roitului se executa. urmAtoarele _luerAri: matca familiel S9 izoieazA intI'-$) colivie ~i se fixeazA pe uR,fagure cu puiet ~ albine, dupi care acesta S9 introduceintr-un aIt stup oe se ~A pe un toe nou din stupinA,· cAt mai departe de .familia din care a fost scoasa Procurarea familiilor de albine La cumparare trebuie avut grija ca acestea sa fie destul de puternice (7-8 faguri, din care 5-6 cu puiet), intr-o perfecta stare de sanatate si cat mai adaptate zonei in care doriti sa le instalati. Si roiurile sunt bune cu conditia sa aiba albina multa (1,5 kg) si apoi sa fie dotate cu o matca tanara si prolifica -sunt puține albine la zbor-încep să intre în frigurile roitului-nu au regină, sunt orfane. De ce, când și cum să inspectezi familiie de albine. Am enumerat câteva probleme care pot fi întâlnite de apicultor când inspectează un stup

Startovit - stuparul

In stup se află o matcă, de la căteva mii pănă la căteva yeci de mii de albine lucrătoare si de la căteva sute la căteva mii de trăntori. Albinele lucrătoare sunt femele, însă de obicei numai matca poate depune ouă. Din această cauză, matca este mama tuturor. Albine Curtea de Arges. 1,103 likes · 10 talking about this La albine artificializarea paflialii a ad2postului prin stupul cu rame mobile, cii fagurele in care albina desGqoar5 activitifi specifice este MANUALUL APICULTORULUI. Fig. I - Evolufia ad~postului familiilor de albine: stup primitiv - stup sistematic. Atunci ciind ne referim la albine denumim familia - o activitate bine sudatg. Re: Stupi multietajati Farrar - C.L. Farrar. de State » 03 Dec 2013, 20:45. Chiar aseara citeam despre sistemul cu 2 matci. Concluzii: -albinele au nevoie de un spatiu mai mare pentru dezvoltare (se recomanda stupi tip Langstroth). -productia de miere pe 3 ani a fost cu 2,4ori mai mare pe sistemul cu doua matci Unii au folosit inlocuitori speciali pentu albine altii zahar. La toti au disparut familii; problema este ca si cei care nu au pus nimic au ramas fara albine. La mine pe o vatra am 40 de roi in care am 20-30% zahar la rezerve (am pus sirop 1/1 pe la inceputul lui august). sunt bine toti. Asteptam sa vina gerul In judetul Alba, in ultimii ani, apicultorii cu cel mai mare numar de familii de albine au intre 300 si 500 familii de albine. Nu e foarte mult, dar nici putin nu e. Unul dintre cei care au peste 300 de familii de albine este si Cristea Ioan Francu de la Benic un tanar apicultor de max. 35 ani, care a invatat meseria de apicultor de la tatal.

Botcile formate de albine in perioada frigurilor roitului pot fi folosite la obtinerea matcilor tinere. Astfel, pe masura formarii botcilor si ajungerii lor la maturitate, acestea sunt taiate cu o bucata de fagure cu o zi sau doua inainte de eclozionarea matcii (botcile mature, din care matcile trebuie sa eclozioneze in curand se recunosc dupa. productia de venin mica. De la cca. 1 000 de albine se obtin 50—75 mg venin substanţa uscata si foarte impur. Albinele din borcan uscate la soare isi revin. Un grup de oameni de stiinţa de la Cornell University din S.U.A. au obtinut veninul de albine folosind pinza de nylon. Se obţine un gram de venin de la 10000 albine Prevenirea si combaterea furtisagului vor sta în atentia stuparului care, la fiecare interventie în stupi va respecta masurile de prevenire a acestui fenomen nedorit, în caz ca se observa tendinte de furtisag sau acesta s-a declansat se vor lua imediat masurile de combatere 5. La inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse într-un pahar cu 100 ml apa calda. Pâna la vindecare. 6. La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse într-un pahar cu 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori, gargara

Iunie şi august, lunile în care se recoltează mierea din

Ciurea, Grajduri (judetul lasj). La aceste masive se deplaseaza anual zeci de mii de stupi, realizandu-se in anii favorabili, in medie cate 15-20 kg de miere pe familia de albine. Culesul la tei nu prezinta gradul de intensitate de la salcam, totusi, in conditii favorabile, se pot realiza de la 2 la 6 kg miere de stup zilnic - locamicin (oxitetraciclin`): se administreaz` 2,5 g la 1 kilogram de zah`r pudr`; tratamentul const` \n pudrarea printre rame, peste albine, cu 80-100 g amestec, de trei ori, la interval de 3. proaspăt, de la plantele melifere cu înflorire devreme şi pomii fructiferi, ponta mătcii se intensifică ajungând, în luna aprilie, la o medie de 1000 ouă pe zi. La sfârşitul lunii aprilie familia de albine este formată numai din albine eclozionate de curând Anul acesta culesul la rapita a fost unul multumitor si a ajutat la intarirea familiilor de albine pentru culesul de salcam care la salcam 1 a fost un dezastru total, la salcam 2 s-ar putea sa fie un pic mai bine cu caldurile din aceasta saptamana. Sa urmarim un videoclip cu albine la rapita, anul 2014

Apicultura - Apiardeal

Ei vor putea cere un sprijin financiar în valoare de 20 de lei pe familia de albine, totalul sumei necesare ajungand la 36 de milioane de lei, din care 7.78 mil. Euro vin de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de MADR pentru anul curent Scribd is the world's largest social reading and publishing site Sfaturi utile stuparilor. Aceasta pagina cuprinde tot felul de sfaturi utile stuparului icepator sau avansat. Nu exista un anume criteriu de ordonare a subiectelor expuse,singura noastra grija fiind aceea de a prelua sfaturi corecte,care au fost expuse in publicatiile de specialitate din Romania sau din lume.Acesta sectiune a site-ului,este in continua dezvoltare,pe masura ce fluxul de.

Stuparul Oltean - Învățați de la albine! Ele predau

In Ajunul Craciunului, cei ce cresc albine, nu dau nimic din casa, ca albinelor sa le mearga bine, si sa nu paraseasca stupul pe vremea roitului. In Ajunul Craciunului nu e bine sa te bati, nici macar in gluma, cu cineva, caci faci buboaie peste an. Dupa Craciun sa nu mai fie lasati copiii sa mai zica colindatul, ca fac bube 2.1. Generalităţi. Fiecare colonie prezintă trei categorii diferite de albine: Regina, organul vital al coloniei, asigură ponta şi reînnoirea coloniei.Ea este unică, exceptând unele situaţii cum ar fi cea de roire, când, în aceeaşi coloniei pot exista temporar mai multe regine, vechea regină părăsind stupul împreună cu roiul primar tehnologia obtinerii produselor apicole - agricultura - tehnologia exploatarii familiilor de albine pentru productia de mier

Aer curat de la albine - Posts | FacebookUscam tot ce prindem

Cele mai eficiente fungicide pentru combaterea Una dintre cele mai mari companii de industrie agricultura , albine , apicultor , cresterea productiei de miere , evitarea roirii naturale , floarea-soarelui , lucrari pentru apicultor , recolta si extractia fagurilor de miere , schimbarea fagurilor vechi , tei , var Obiceiurile calendaristice si cele legate de viata de familie sunt o componenta perena a culturii noastre traditionale. Cele mai raspandite si mai fastuoase s-au dovedit a fi cele legate de marele Praznic al Craciunului si de sarbatorirea Anului Nou. Repertoriul traditional al obiceiurilor si traditiilor romanesti cuprinde pe langa colindele propriu-zise - cantece de stea, vicleimul. Volcinschi, 1983 - MBsuri de prevenire a imboln2virilor la albine (Boli ~i d6unHtori ai albinelor) dr. M.Marin, dr. P. Agachc, 1965 - Apicultura o indeletnicire traditional: la indemina tuturor, biol. P. Bucatg, 1985 Acestea pot f i procurate de lectori ;i cursanti de la biblioteca si filialele Asociariei Crescdtorilor de Albine d f 1 q I , Stiri 25 mai 2020, partea a treia. Soluţiile tehnologice propuse de FMC pentru cultura de sfeclă de zahăr. 23 mai 2020 Cotidianul Agricol Cultura de sfeclă de zahăr are nevoie de o atenție deosebită din partea fermierilor, începând de la semănat și până la recoltare, precum și de produse eficiente care să o ferească de dăunători, boli sau de buruieni nedorite La data de 15 decembrie 1977 este constituită Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (U.S.L.A.) din necesitatea României de a avea o unitate specializată în prevenirea și combaterea acțiunilor teroriste pe teritoriul național, în contextul amplificării fenomenului terorist la nivel mondial, având sarcina de a organiza și executa. La aparitia culesului mare se pune o gratie Hanemann peste cuibul cu 3 corpuri si se adauga corpuri suplimentare. Inversarea periodica va continua pentru prevenirea roitului. Metoda poate fi extinsa si la stupul Dadant dublu, dar, avand in vedere volumul lui mai mare, spatiul se va mari numai in raport cu nevoile coloniei

 • Crema de vanilie cu ou intreg.
 • Napoleon ii.
 • Modele de ii lucrate manual.
 • Pictura in ulei pe panza peisaje.
 • Metoda hplc.
 • India pe harta lumii.
 • In ce a constat ispitirea lui isus.
 • Film nu stinge lumina subtitrat in romana.
 • Displazie de sold gradul 2.
 • Martin Lawrence net worth.
 • Best auto dube.
 • Antelope nube Wikipedia.
 • Olx.deutschland auto.
 • Portugalia forum.
 • Cremă vanilie tort.
 • Manastirea sucevita program.
 • De vizitat in judetul constanta.
 • Evadare de la auschwitz pdf.
 • Agenda 2021 datata.
 • Monohibridarea definitie.
 • Monster high cleo de nile wikipedia.
 • Covor decorativ flori.
 • Legenda lui isis si osiris pdf.
 • Insula halkidiki.
 • Prajitura desteapta cu fructe de sezon.
 • Inaltimea unui triunghi echilateral.
 • Tv nei carrefour.
 • Volanta ford focus 2 1.6 tdci.
 • Jeanne d'arc referat franceza.
 • Print si cersetor film online.
 • Cerere declaratie pe propria raspundere pentru acordarea stimulentului educational.
 • Testoasele ninja sezonul 1 episodul 1 dublat in romana.
 • Disc image file extract.
 • Keanu reeves viata.
 • Vremea sambata bucuresti.
 • Lambriu terasa pvc.
 • Scor romania islanda.
 • Alcopa Auction Rennes.
 • Populatie sectoare bucuresti.
 • Pro growth ulei.
 • Rack 2.5 inch.